2020.02.19 Szerda
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

Virágzó Város - 2016


Virágzó Város - Mosonmagyaróvár - 2016
2015 évben Mosonmagyaróvárra esett a zsűri választása, így 2016-ban a nemzetközi zsűri ellátogat városunkba, bemutatkozunk ezen a szinten is. A nemzetközi szempontok szerint minősítik városunkat, a követelményeknek való megfeleléshez alaposan fel kell készülnünk, sok a teendő, melynek anyagi vonzata is jelentős. Immár ismeretes, hogy a nemzetközi zsűri július 1-jén érkezik Mosonmagyaróvárra és július 2-án, szombaton tekinti meg a virágos látnivalókat és a civil szervezetek programjait.

A zsűrizés napja: 2016. július 2.
Rendezvények: 2016. július 1-2.
Programfüzet


Virágos Magyarországért - 2015
Magyarországon a ’90-es évek közepe óta hirdetik meg a „Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenyt, melynek lebonyolítását a Magyar Turizmus Zrt. végzi. Ezáltal hazánk az egyik legrangosabb európai versenybe - a Európai Virágos Városok és Falvak Versenyébe - is bekapcsolódott. A verseny kb. 25 000 település között teremt minden évben kapcsolatot, mintegy ötvenmillió embert mozgósít a környezet szépítése, az élettér minőségének javítása érdekében. Mosonmagyaróvár több mint tíz éve részt vesz a megmérettetésen, eddig kilenc alkalommal kapott elismerést tevékenységéért, de a legmagasabbat, a fődíjat idén érdemeltük ki. A magyar versenyben legjobb eredményt elért falu és város képviselheti hazánkat a nemzetközi megmérettetésben.

Előzsűrizés
A Virágos Magyarországért verseny előzsűriző tagjai városunkba látogattak. megtekintették a virágosított közterületeket, parkokat és szakmai tájékoztatást kértek a tervekről, fejlesztési elképzelésekről. A látottak, tapasztaltak alapján hozzák meg a döntést, melyik legyen a legvirágosabb város Magyarországon. A cím elnyerésére eséllyel indult Mosonmagyaróvár.

Díjátadás
A Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyt - melyre Mosonmagyaróvár több mint tíz éve benevez - öt kategóriában hirdetik meg. A város eddig kilenc alkalommal kapott elismerést tevékenységéért, de a legnagyobbat, a Fődíjat, melyet Dr. Árvay István polgármester részére Gyenizse Dorottya, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályvezetője és Lipcsei György, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató helyettese adott át -  idén érdemelte ki.


FelhívásVideók
Felkészítők látogatása - 2016. január 21.
Felkészítők látogatása - 2016. március 1.
Sajtótájékoztató - Budapest, 2016. március 29Letöltés
felhívás
logo
prezentáció
A mellékletek megtekintéséhez PDF olvasó szükséges (pl.: Acrobat Reader).
Amennyiben ez nincs telepítve az Ön számítógépére a következő weboldalról töltheti le: get.adobe.com/reader